Olvasók

2015. január 31., szombat

Habcsók, avagy a földi ambrózia...

Hello-bello!

Mit gondoltok a habcsókról? Szeretitek? Ugye, hogy egy mennyei sütemény. Nehéz az elkészítése is. Ezerszer próbáltam már habcsókot csinálni, de valamiért sosem jött össze. Vagy a krém nem volt jó vagy alapjában a recept. Összeesett, rántotta íze lett, de egy esetben sem lett az igazi. Ma viszont egy cukrász családjával csinálhattam meg és istenire sikerült.
Íme tehát egy igen egyszerű recept, amit mindenki el tud készíteni, aki él hal ezért az édességért.
Végy tehát 3 tojásfehérjét. A sárgája a krémes béleshez kitűnően felhasználható. Akit érdekel ennek a receptje is annak szívesen leírom. A 3 tojásfehérjéhez adj egy bögre kristálycukrot. A bögre méretét a képen látod. A titok pedig egy evőkanál ecet. Aki undorodna az ecettől az megnyugtatom nem érzik rajta. A hozzávalókat habverővel összeverjük, habzsákba töltjük és kivajazott lisztezett tepsibe kis kupacokat nyomunk. 100 fokon kb. fél óráig "szárítjuk". A végeredmény magáért beszél.

Ha megjött az étvágyatok próbáljátok ki. Nem vesz el sok időt és tényleg nagyon finom.  Sok sikert és jó étvágyat.

Szép hétvégét nektek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése