Olvasók

2015. január 18., vasárnap

Gyerekkorunk kedvencei

Szép vasárnap délutánt!

Igazán lazításhoz méltó témát hoztam ma nektek. Gyerekkori kedvenceink a mai napi mosolyt csalnak az arcunkra. Ugye nem tévedek? Remélem a mesenézés nem csak nálam maradt meg kikapcsoló programnak?!
Nézzünk tehát néhányat az igazán klasszikusok közül.
Kezdjük talán azzal, akinek ezen meseélmények nagyját köszönhetjük. A tv maci talán nem is a mi generációnk szenzációja volt, de mindenképp nagy jelenség.Az esti rituáléjával minden  kisgyereknek példát mutatott és szórakoztató kis műsor volt egy egy estimese előtt. A fülbemászó dallamról nem is beszélve.

A Tom és Jerry a mai napig az egyik kedvenceim közé tartozik. Isten igazából nem is tudom mit élvezek rajta annyira igazán. Egy béna macska egy ügyes kis egeret próbál elkapni, de ha közös gond elé néznek örök barátok tudnak lenni. Amerikában 1940 óta készítik  a részeket. A nagy sikerű esti programból sorozatok és filmek is készültek.

A magyar népmesék nagyon nagy tanulságokat hordoztak s a népmesék világába repítettek minket. A közismert dallam mindenki arcán felfelé görbíti azt az icipici vonalat. Mátyás királytól kezdve a szegény kolduson át mindenki megtalálható volt a vásznon.

Ki ne emlékezne nyolcszemű barátunkra  vízipók csodapókra. A vízben elő kedves kis lényke ugyancsak rengeteg tanulságot tárt elénk. Keresztespók barátjával az igazi barátság példáját képviselték. A gyönyörű kristálypalotát véleményem szerint mindenki csak irigyelni tudta.

A Frédi és Béni, avagy a két kőkorszaki szaki lehet az a mese, amiből tökéletesen megtanulhattunk rímelni. A családi és baráti élet színterei minden részben megjelentek. A meséhez filmváltozat is készült. Az eredeti címe pedig The Flintstones.

Ide sorolhatnám meg Frakkot, a macskák rémét, a Teletabikat( bár az én kedvenceim közé nem kerülnének be) és a Hupikék törpikéket is.


Nektek is biztosan voltak és vannak kedvenceitek. Ha tetszett a cikk nyomj egy likeot facebookon, vagy a cikk alatti rublikát is felhasználhatod erre a célra.

Jó böngészést és további szép vasárnapot nektek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése