Olvasók

2015. január 9., péntek

Az a fél kanál víz

Halihó!

Remélem mindenkinek tökéletes napja volt. Abban pedig biztos vagyok, hogy mindenkinek volt már olyan napja, amikor nem sajnálta volna azt a fél kanál vizet a másik ember megfojtására.
Ezer és ezer emberrel találkozunk életünkben s mindig van, aki kihúzza azt a bizonyos gyufát. Azt a mérget pedig, amit ezek a pillanatok, személyek kiváltanak általában nem a helyszínen, inkább később, valaki olyanon töltjük ki, aki sokkal de sokkal közelebb áll hozzánk, mint aki ezt az egészet kiváltotta. Ezeknek hatalmas ajtócsapkodás és kiabálás a vége, ahelyett, hogy megtanulnánk, hogyan is kezeljük ezeket a helyzeteket.
Íme néhány tipp, hogy ne a barátod, barátnőd, családod tagjainak a fejét szedd le ha éppen lekap egy "esőfelhő" a nap folyamán.
1. Mindig tudatosítsd, hogy nem az otthon, szeretettel váró személy a hibás. A tüzet keltő gyufa már hamarabb elkezdte munkáját.
2.A nevetés mindig jót tesz. Próbáld meg a dolgok pozitív oldalát nézni!
3.Sétára fel! Mielőtt egy ilyen nap után hazafelé vennéd az utat sétálj egyet nyugodt környezetben. Biztosan találsz egy parkot vagy játszóteret a hazafelé vezető úton.
4.Néha jót tesz egy kis kényeztetés. Ellazít és boldoggá tesz. Minden héten hagyj egy kis időt magadra!
5.A meleg vizes fürdő és az illatgyertyák is sokat segíthetnek.
6.A stresszlabda egész nap a segítségedre lehet. Kicsi ezért a táskában is elfér. Bármikor előkaphatod, ha egy idióta épp azon művelkedik, hogy életed egyik legrosszabb napjával ajándékozzon meg.
Biztosan ezer ilyen dolog van még, amivel a nyugodtság szigetére utazhatunk, ahelyett, hogy a stressz tengerén tovább csónakáznánk.Persze az illegális dolgokat jobb ha kerüljük. 
Ti mivel vezetitek le a stresszt egy nehéz nap után?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése