Olvasók

2015. január 14., szerda

Az élethez három dolog kell: csoki, csoki és....csoki!

Halihó!

Ezerszer hallhatjuk szüleinktől, hogy bezzeg a mi korunkban. Ilyenkor általában valami nagyon nagy életbölcsesség jön, de mi lenne ha a mondat után a következőt raknánk: édességek. Mit ettek szüleink, nagyszüleink és melyek voltak a kedvenceik? Én egy top 5 listát állítottam össze nektek, de ha ezen kívül találtok kedvenceket örömmel várom.


Talán Gombóc Artúr kedvence is ez lett volna. A kajla csoki egyszerűen nagyszerű. A mogyorós vagy citromos rumos ízesítés mindenkit magával ragad majd. A legjobb, hogy még most is megtalálhatjátok a boltokban. Az egyik legfinomabb csoki. A mai márkás édességekkel össze sem hasonlítható.

Második helyre a vásárokban leggyakrabban megtalálható medvecukor kerül.Kissé guszta mivel fekete, sötétkék színű. Leginkább a ma kapható gumicukorra hasonlít. Érdekes íze megosztja az embereket. Valaki él hal érte, valaki viszont inkább kihagyja a kedvencek sora közül. Nincs más lehetőség meg kell kóstolni.

Ha a vásároknál maradunk még több finomságra lelhetünk. Ilyen a krumplicukor melyről csakugyan több véleményt is hallhatunk.A krumplicukor legfontosabb jellemzője, hogy olcsónak számított az édességek között. Egy nagy darab 50 fillérbe került és akár egész napon át kitartott. A mai napig kapható édesség. Ha felkeltette érdeklődéseteket kóstoljátok meg!
Képtalálat a következőre: „törökméz”
Az otthon is gyorsan elkészíthető, sárga, lyukacsos és nyúlós szavakról rögtön a törökméz juthat az eszünkbe. Mindössze 2dl cukorra, 2 evőkanál mézre és egy púposkanál szódabikarbónára lesz szükségünk.Szerencse, hogy a törökök jó dolgokat is hagytak ránk.



Az ötödik helyre egy igazán gyomorforgató "édesség" került. A cukros zsíroskenyér első hangzásra nagyon furcsa, de őseink egyik kedvence volt. Személyesen még nem kóstoltam, de környezetemben többen is vallják mennyire nagyszerű nasi.

Sok köztük  lehetetlennek tűnő és kissé fura, de egyszer mindent ki kell próbálni. Ha ismertek még ilyen édességeket, amiket a mai napig szívesen fogyasztanátok osszátok meg megjegyzésben.
Jó böngészést!

Édességes szép délutánt/ estét!








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése