Olvasók

2014. november 18., kedd

A nevetés a dzsem az élet pirítósán. Ízt ad neki, megőrzi a kiszáradástól, és megkönnyíti a lenyelését.

Szép jó reggelt /napot! (kinek hogy esik jól :) )

Tegnapi táncpróba előtt/ közben rengeteget nevettünk. Ez talán köszönhető a kiváló humorunknak vagy csak a társaság tényleges jókedvének. Olyankor már nem zavart, hogy az egyébként 10-ig tartó tánc ma 11-ig lesz tartva s az sem, hogy a város másik feléig kell menni, hogy megtaláljuk a termet.
Fárasztóbbnál fárasztóbb viccek követték egymást és a végén már azokon a vicceken is nevettünk, amik egyáltalán nem voltak viccesek.
Nevetés
 
Amikor egy pillanatra minden rosszat elfelejtesz
De tudjuk valójában mi is a vicc? A legnépszerűbb meghatározás:olyan általában ismeretlen szerzőtől származó rövid csattanóval végződő történet, mely gyakran párbeszédes formában fordul elő. Minden népnek megvan a maga viccstílusa is. Ilyen pl.: az angol- francia ellentétekre alapuló viccek. A franciák és az angolok, akik rengeteg sérelmet szenvedtek el egymástól az évek során, ugyanazokat a vicceket mesélik, azzal az eltéréssel, hogy az adott vicc balekja/ főhőse éppen angol vagy francia.
És mi is történik a vicc következményeként számon tartott nevetés közben? Egyszerre rengeteg izom mozdul a testedben s nem csak az arcodon. Nevetés közben az agyad több oxigénhez jut, tehát frissebb leszel tőle. Nem is beszélve gyógyító hatásáról, melyet számos tudós alátámasztott már.
Mindenkinek van egy örök klasszikusa, amit egy egy viccmesélés közben el tud lőni. Nevessünk ma együtt, hogy jó kedvünk legyen és áradjon belőlünk az egészség. Nektek mi a kedvenc viccetek?

4 megjegyzés:

  1. A róka megy az erdőben és találkozik a
    kígyóval, aki biciklizik.
    -Hé kígyó! te nem is tudsz biciklizni!
    -Ja tényleeeeeeeg..
    És a kígyó felborult.

    VálaszTörlés
  2. A tegnapi este legfárasztóbb vicce :D

    VálaszTörlés
  3. "Mi a különbség a sas, és a vakond között?
    A vakond a földben él, a sas pedig nem." xĐ :D

    VálaszTörlés