Olvasók

2015. március 31., kedd

Amitől mindenki fél, mégis végignézi

Sziasztok!

Gondolom mindenki szereti az izgalmakat. Egy egy sötét este eszünkbe juthat milyen szörnyűségek is történhetnek velünk. Egy horrorfilm segít is a helyzet valóságán.
Képtalálat a következőre: „horror”Az ijesztő arcok, a sötétség és a rejtélyek mindig félelmet keltenek bennünk. Megnő a pulzusunk és akarva akaratlanul sikítani akarunk.Mégis vonz bennük valami. A szokásos sémára épített filmek láttán is megijedünk, pedig már ezerszer láttunk hozzá hasonlót. Nézzük tehát mitől is olyan félelmetes a félelmetes.
A sötét alak, szellem aki a semmiből jön elő és valami rosszat tesz a leginkább klasszikus megközelítése a félelem keltésnek.
A sötét erdő mélyén eldugottan álló kastély is ebbe a kategóriába tartozik. Magával vonzza a titkokat és semmi jót nem sejtet, valamint saját életünket vonja be a történetbe. Végül is mindenki lakik valahol.
Képtalálat a következőre: „horror”Hulla állapotban lévő szellemalak,halott kisgyerekarc. Ez talán ami leginkább a rémületbe kergethet. Közelbe hozza a halál gondolatát s mivel mindenkinek meg kell halni egyszer igen valósnak tűnik, hogy velünk is megtörténhet, ha még a mindennapokban nem is hiszünk a szellemekben.
Képtalálat a következőre: „horror”Kacagó gyerekhang a folyosó végén. Kinek ne futna végig a hátán a hideg, amikor kísérteties gyerekkacajt hall az éjszaka közepén.
Ide sorolnám a gyereksírást is. Még a valóságban is a hideg ráz tőle nem még ha egy démoni környezetben hallod meg.
És végül a temető! A legkísértetiesebb mindközül. Még nappal is félelmetes, nemhogy az éjszaka közepén.
De mindez ugyebár csak mese, tehát itt az ideje, hogy válasszunk estére egy szuper horrorfilmet, mely még a randizásban is segíthet, hiszem a lányok mindig félnek!
 Én ma Az árva címűt ajánlom. Nem fogtok csalódni. Popcornokkal elő, indulhat a hidegrázás és félelem.

Jó szórakozást!

1 megjegyzés:

  1. Rémregény, horror, thriller ? Hát forduljunk az abszolút zsenihez a témában : H.P. Lovecrafthoz. Annakidején olyanok is napvilágot láttak a regényei kapcsán, hogy egyes pszichológusok felemelték a szavukat ellene, mert bizonyos emberekben instant pánikrohamot váltanak ki az írásai. Szóval témánál vagyunk. Ajánlom az írásait mindenkinek, és tessék egy kis összegzés róla és az írásairól:
    Lovecraft "felfogásának" lényege dióhéjban annyi, hogy megfosztotta a rémtörténetet a késő középkorból örökölt misztikus sallangoktól, s helyükre egy jellegzetesen modern életérzést állított: azt a fajta hideg iszonyatot, ami az embert a gigantikus, személytelen világegyetemmel szembesülve tölti el. A gondviselés illuziójától megfosztott egyén pánikreakciója ez, aki rádöbben, hogy magára hagyottan áll ebben a világban, amelynek szempontjából teljesen mindegy, hogy él-e, hal-e. A szörnyek - a hideg kozmosz megszemélyesítései az írói síkon - valójában abszolút közönyösek; az egyes ember - sőt, az egész emberi faj - semmiféle jelentőséggel nem bír a számukra. És persze éppen ez bennük az iszonyatos; sokkalta iszonyatosabb, mint bármiféle szimpla gonoszlélek a keresztény kultúrkör naivan kétosztatú hiedelemvilágából.

    -s3r14L

    VálaszTörlés